Kjære Gabriel

By Halfdan W. Freihow

  • Release Date : 2011-09-16
  • Genre : Family & Relationships
  • FIle Size : 0.54 MB

Description

Kjære Gabriel Kjære Gabriel er et brev fra far til sønn. Med stor kjærlighet og dyp undring søker forfatteren å forstå hva som gjør Gabriel annerledes enn andre barn, og å sette ord på sorgen, men også på stoltheten og innsikten som knytter seg til opplevelsen av sønnens grunnleggende annerledeshet. 
«Vi trenger å ha en vegg i ryggen, du og jeg. Noen ganger er det nok med en håndflate som stryker, andre ganger behøver vi hele reisverk av innsikt og fatteevne for ikke å falle, tumle ned i uforstand og rådløshet og angst. Enkelte ganger er vi hverandres vegg, iblant er du min, men ofte må jeg være din alene, for du snubler og faller så lett. Og da, Gabriel, hender det at jeg blir redd, når jeg ikke selv har noe å holde fast ved, noe å klamre meg til, bare vind og lys og åpent hav, og du ramler utfor all begripelse.»'

HALFDAN W. FREIHOW (f. 1959) har bakgrunn som litteraturkritiker, oversetter og forlegger. Kjære Gabriel ble nominert til Brageprisen i 2004 og er oversatt til et 20-talls språk. Hans siste bok er romanen Du er ikke sann (2009).

keyboard_arrow_up