Hersketeknikk

By Jon Risdal & Hilde Sandvik

 • Release Date : 2011-09-16
 • Genre : Social Science
 • FIle Size : 0.41 MB

Description

Hersketeknikk Har du blitt oversett på møter? Blir du sablet ned i debatter uten at du helt kan gjøre rede for hva som skjedde? Får du ros for å ha vært «flink jente» eller føler deg som en tosk etter den strålende festen der «alle» var til stede? 
Først etterpå kommer raseriet over å ha blitt utsatt for hersketeknikker. Men da er det for sent å ta til motmæle. Denne boka lærer deg å avsløre hersketeknikkene og slå tilbake! 
Forfatterne kartlegger, analyserer og setter navn på hersketeknikker i dagens Norge. De viser hvordan primitive teknikker kan brukes til å sette mennesker ut av spill. Boka har rikelig med eksempler og historier fra virkeligheten som de aller fleste vil kjenne igjen, enten de er fra dagligliv eller fjernsynsdebatter. 
Jon Risdal: Siviløkonom, master i retorikk og forlagsredaktør. 
Hilde Sandvik: Journalist og forfatter.

Reviews

 • Skuffende

  1
  By Grautgramsen
  Dette var tynt. En synsende og bedrevitende tone gjennom hele boken, de eksemplene som trekkes fram på hersketeknikker kommer som regel fra frp'ere eller andre på høyresiden. Litt mistenkelig, spør du meg.
 • Tynt grunnlag

  1
  By Martin-78
  Boken baserer seg på få kilder og tar stort sett høyde for Berit Ås sine studier og meninger. Jeg savner flere kilder og at flere synsvinkler diskuteres. I klassefiseringene av de forskjellige typene hersketeknikker tas det ingen høyde for personlighet og det diskuteres heller ikke hva som er bevisst og ubevisst oppførsel. Andre eksempler igjen er veldig ekstreme og bare eksempler på uakseptabel oppførsel. For meg blir dette en bok som ikke var verdt pengene.

keyboard_arrow_up